ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ...

Ο οικισμός Πάκιa βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Κουρκούλα και έχει κτιστεί με ανατολικό προσανατολισμό και θέα προς τον κάμπο των Μολάων. Κατοικείται περίπου απο 380 κατοίκους και τα γεωγραφικά όρια του επεκτείνονται προς τη θάλασσα και περιλαμβάνουν τις παραλίες Μακρυγιαλός και Σκύλα και συνορέυουν δυτικά με το τοπικό διαμέρισμα Γλυκόβρυσης και ανατολικά με το τοπικό διαμέρισμα Ελιά.
Χωροταξικά εντάσσεται στην πόλη των Μολάων αφού έχουν κοινά όρια και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που δεν υπάρχει χωριστή αναφορά σ’αυτόν από το 1500 οπότε πρωτοαναφέρεται η πόλη των Μολάων.


ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Ο οικισμός έπαιξε σημαντικό ρόλο επί τουρκοκρατίας οπότε κατοικείτο σχεδόν αποκλειστικά από Τούρκους οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στο χωριό μετά τα Ορλωφικά και ανάγκασαν τους Έλληνες κατοίκους να το εγκαταλείψουν.
Μετά την επανάσταση του 1821 οι Τούρκοι αναγκάστηκαν να φύγουν οπότε εγκαταστάθηκαν στα Πάκια Μανιάτες , οι οποίοι θέλησαν να κάνουν τον οικισμό κέντρο μαζί με το Φοινίκι, ώστε να καταλάβουν το Κάστρο της Μονεμβασιάς το οποίο εξουσίαζαν τα κυβερνητικά στρατεύματα. Μετά τους Μανιάτες κατοίκησαν το χωριό και πρόσφυγες από την Κρήτη και άλλα μέρη της Ελλάδας.
Κύριο χαρακτηριστικό από αρχιτεκτονικής άποψης είναι τα καλά κτισμένα πέτρινα σπίτια ,και πολλά από αυτά, βρίσκονται ερειπωμένα στην αρχική τους κατάσταση χωρίς να έχουν υποστεί μεταγενέστερες μεταβολές.
Ανάμεσα στα κτίσματα σώζονται κάποια από τα έξι ελαιοτριβεία που υπήρχαν στον οικισμό καθώς και πολλά από τα 12 με 13 αλώνια.
Σώζονται, επίσης, αρκετές ακόμη αψιδωτές πύλες (αυλόπορτες), στέρνες λαξευτές στο βράχο με ένα ιδιαίτερο σχήμα οι οποίες μάζευαν βρόχινο νερό από τις στέγες μέσω των επίσης χαρακτηριστικών υδρορροών ,καθώς και πολλοί φούρνοι ,ιδιαίτερης μορφολογίας.
Ακόμα σώζονται δύο γούρνες λαξευτές από κροκεάτη λίθο (πέτρωμα που χρησιμοποιούσαν από την βυζαντινή εποχή)μία στην βρύση –πλυσταριά στο άνω μέρος του οικισμού και μία στην βρυσούλα έξω από το χωριό.
Αρκετοί είναι οι ναοί που υπάρχουν στα Πάκια από τον 12ο-13ο αιώνα όπως η Παναγίτσα, η Αγ.Βαρβάρα και ο Αγ.Νικόλαος στον οποίο υπάρχουν τοιχογραφίες με απεικόνιση παγκοσμίου μοναδικότητας.
Ακόμα υπάρχουν τα εξωκλήσια των Αγ.Αθανασίου.Αγ.Ευστρατίου και του προφήτη Ηλία.

ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Στο χωριό καλλιεργούνται κυρίως δενδρώδεις καλλιέργειες ελαιώνων και εσπεριδοειδών και παράγονται προϊόντα υψηλής ποιότητας όπως λάδι, πορτοκάλια, σύκα, κρασί.

"Που πας ρε Γιωργάκη με τέτοιο καιρό"


Μεγαλη επιτυχια η θεατρικη παρασταση Γιωργακη που πας ρε με τετοιο καιρο που εγινε στο χωρο του ΕΠΑ.Λ στους Μολαους .

Χωρίς τροχοφόρα η πλατεία Μολάων τις βραδυνές ώρες Παρασκευής, Σαββάτου & Κυριακής
Το Δημοτικό Συμβούλιο Μολάων με την υπ' αριθ. 131/2000 ομόφωνη απόφασή του ενέκρινε την απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους τροχοφόρου στο τμήμα της οδού που διέρχεται μπροστά από την κεντρική πλατεία Μολάων και συγκεκριμένα από το κατάστημα Καραββά μέχρι και την Εμπορική Τράπεζα από τις 20 Ιουλίου 2010 μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2010 για τις παρακάτω ώρες:

1)Παρασκευή από ώρα 21.30 έως ώρα 02.00 της επομένης

2)Σάββατο & Κυριακή από ώρα 20.00 έως ώρα 02.00 της επομένης.

(Πηγη...http://www.molaoi.gov.gr/)

ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΚΙΑΓιορτη κρασιου στη Συκια με τον Πετρο Ιμβριο και ωρα 9:μμ.
Σας περιμενουμε !!!
Διοργανωση οι Συλλογοι του χωριου Τ.Σ ΣΥΚΕΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ κ. ΔΑΒΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Π. ΔΑΒΑΚΗΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Νέας Δημοκρατίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά από σχετικό έγγραφο των Δημάρχων Μολάων, Βοιών, Μονεμβασίας, Ασωπού, Νιάτων, Ζάρακα και του Προέδρου της Κοινότητος Ελαφονήσου, που περιγράφουν τη σημερινή κατάσταση του Νοσοκομείου Μολάων, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης έφερε το θέμα στη Βουλή, ζητώντας από την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μ. Ξενογιαννακοπούλου να αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Μολάων, η οποία κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει επικίνδυνα διαταραχθεί.
Το πλήρες κείμενο της Ερωτήσεως του κ. Δαβάκη έχει ως εξής:
Το Νοσοκομείο των Μολάων, είναι το δεύτερο μετά τη Σπάρτη νοσοκομείο της Λακωνίας, παρέχοντας υγειονομική περίθαλψη και φροντίδα στους κατοίκους της πρώην Επαρχίας Επιδαύρου Λιμηράς που εκτείνεται από τους Μολάους μέχρι τη Νεάπολη, τη Μονεμβασιά και το Ελαφονήσι. Ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 35.000 μόνιμους κατοίκους καταλαμβάνοντας έκταση περίπου 1200 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Με τις υψηλές υπηρεσίες που παρέχουν οι άρτια εξοπλισμένες μονάδες που διαθέτει (Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, Παθολογική και Χειρουργική κλινική κ.α.) αλλά και με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, καλύπτονται σε ικανοποιητικό βαθμό εδώ και μερικά χρόνια οι ανάγκες για περίθαλψη των μονίμων κατοίκων των έξι δήμων της περιοχής (Μολάων, Βοιών, Ασωπού, Νιάτων, Ζάρακα, Μονεμβασιάς) καθώς επίσης και της Κοινότητος Ελαφονήσου. Ας σημειωθεί δε, ότι οι προαναφερθείσες περιοχές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που διανύουμε, κατακλύζονται από χιλιάδες τουρίστες που επιλέγουν αυτές τις περιοχές για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Η απόσταση που απέχει το Νοσοκομείο των Μολάων από το Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Σπάρτης είναι μία ώρα περίπου, ενώ πόλεις όπως η Μονεμβασιά και η Νεάπολη Βοιών απέχουν μία ώρα από το Νοσοκομείο Μολάων και δυο από το Νοσοκομείο της Σπάρτης. Σημειώνουμε δε, ότι το οδικό δίκτυο της περιοχής, παρά τις σημαντικές παρεμβάσεις των τελευταίων ετών, δεν βρίσκεται σε άριστη κατάσταση με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο των Μολάων να αποτελεί τον μοναδικό παράγοντα αντιμετώπισης των επειγόντων περιστατικών υγείας για τους κατοίκους της περιοχής.
Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα όμως, διαταράσσεται επικίνδυνα η ομαλή και ασφαλής λειτουργία του νοσοκομείου, λόγω της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και οδηγών ασθενοφόρων. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει και σε έγγραφο του ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων, το οποίο και επισυνάπτω, εργάζονται στο νοσοκομείο μόνον 23 νοσηλευτές, οι οποίοι καλύπτουν τις ανάγκες 70 κλινών συμπεριλαμβανομένης και της μονάδας τεχνητού νεφρού.
Όσον αφορά τους οδηγούς των ασθενοφόρων, από τους επτά που υπηρετούσαν αρχικά έχουν μείνει μόνο δύο, και παρ’ όλη την καλή διάθεση και τη βοήθεια που προσφέρουν οι οδηγοί του Κ.Υ Νεάπολης, αντικειμενικά, δεν καλύπτονται όλες οι βάρδιες και ορισμένες μάλιστα παραμένουν κενές ώστε να μην καλύπτονται επαρκώς τα περιστατικά.
Κατόπιν όλων αυτών Ερωτάται η κυρία Υπουργός :
1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί, για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του Νοσοκομείου των Μολάων ;
2. Πότε επιτέλους θα καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και σε οδηγούς ασθενοφόρων του Νοσοκομείου Μολάων ;
3. Θα προχωρήσει και πότε, η επέκταση του Νοσοκομείου Μολάων στο χώρο που δώρισαν οι δήμοι της περιοχής ;


Ο ερωτών ΒουλευτήςΑθανάσιος Π. Δαβάκης

ΜΟΥΣΙΚΗ- ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΙΑ


Μουσική βραδιά στην ΠΛΑΤΕΙΑ της ΕΛΙΑΣ με την ορχήστρα του προοδευτικού συλλόγου και χορευτικά από τον μουσικοχορευτικό σύλλογο «ΟΙ ΜΥΛΟΙ».

Η αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Συλλόγου η Βιανδινη άνοιξε εχθές το βράδυ
στην πλατεία της Ελιας με Μουσική βραδιά με την ορχήστρα του προοδευτικού συλλόγου και χορευτικα από τον μουσικοχορευτικό Σύλλογο «ΟΙ ΜΥΛΟΙ».
Ραντεβου αυριο Παρασκευη 30-7-2010 στο Beach Party στην παραλία ΤΗΓΑΝΙΑ στην ΕΛΙΑ με D.J. και ζωντανή μουσική με το συγκρότημα ΠΡΕΛΟΥΔΙΟ.
ΕΙΣΟΔΟΣ : 7€ το άτομο

Επιστολή Δημάρχων Ν.Α. Λακωνίας στην Υπουργό Υγείας για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Μολάων
Αναστάτωση και αγανάκτηση έχει προκαλέσει η συνεχής υποβάθμιση από πλευράς πολιτείας των ζητημάτων της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού στο Νοσοκομείο Μολάων και οι Δήμαρχοι των έξι Δήμων της Ν.Α. Λακωνίας καθώς και ο πρόεδρος της Κοινότητας Ελαφονήσου απέστειλαν από κοινού επιστολή διαμαρτυρίας προς την αρμόδια Υπουργό.Αξιότιμη κύρια Υπουργέ
Με το υπόμνημα μας αυτό θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για την κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Μολάων.
Το νοσοκομείο μας καλύπτει τις ανάγκες της παλαιάς επαρχίας Επιδαύρου Λιμηράς, η οποία περιλαμβάνει σήμερα, έξι δήμους και μια κοινότητα, με τριάντα επτά τοπικά διαμερίσματα, με το πληθυσμό μονίμων κατοίκων να ανέρχεται στις 35.000 και η έκταση που καταλαμβάνει είναι, περίπου, 1200 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η χρονική απόσταση μεταξύ Μολάων και Νεαπόλεως είναι περίπου μια ώρα για οδηγό ασθενοφόρου, που γνωρίζει το οδικό δίκτυο και επίσης η απόσταση από Μολάους μέχρι το Νοσοκομείο
Σπάρτης είναι πλέον της μιας ώρας.
Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι, η περιοχή μας είναι κατεξοχήν τουριστική περιοχή, με χαρακτηριστικά σημεία αναφοράς όπως, τη Μονεμβάσια, την Ελαφόνησο, τη Νεάπολη το Λιμάνι του Γέρακα, το Κυπαρίσσι, τη Πλύτρα, την Ελιά κ.λ.π.
Αυτό σημαίνει ότι, με επίσημα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στις αρχές του 2009 στο υπουργείο σας, με αφορμή τη στελέχωση των αγροτικών ιατρείων κατά την καλοκαιρινή περίοδο ο πληθυσμός υπερτριπλασιάζεται.
Βασικό πλεονέκτημα προσέλκυσης τουρισμού υψηλής ποιότητας στην περιοχή μας, πέρα από το φυσικό κάλλος, είναι η ύπαρξη πλήρως εξοπλισμένου Νοσοκομείου με σημεία αιχμής του τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, το Παθολογικό Τομέα και τον άριστο Χειρουργικό Τομέα.
Το Νοσοκομείο μας ξεκίνησε να κατασκευάζεται με δωρεές Ελληνοαμερικανών την δεκαετία του 1960 και μετά από πολλές προσπάθειες όλων των πλευρών και κυρίως χάρη στην αυταπάρνηση του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, σήμερα καμαρώνουμε για το Νοσοκομείο μας και νοιώθουμε ασφαλείς τόσο εμείς όσο και οι επισκέπτες μας.
Αν ζητήσετε από τις υπηρεσίες σας, μπορούν να σας προσκομίσουν αρκετά επαινετικά δημοσιεύματα, για την παροχή υψηλών υπηρεσιών υγείας από το Γ.Ν-Κ.Υ Μολάων, ένα Νοσοκομείο άγονης περιοχής.
Δυστυχώς εδώ και ένα χρόνο παρατηρούμε μια πορεία ανάσχεσης της ομαλής λειτουργίας του Νοσοκομείου που αντί να ξεκινάει την επέκταση του, σε οικόπεδο που δωρίσαμε οι δήμοι της περιοχής, για την ανέγερση νέας πτέρυγας, παρακολουθούμε την κραυγή αγωνίας του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού για τις ελλείψεις στελέχωσης, που αυξάνονται, με αποτέλεσμα να έχουμε περάσει προ πολλού τα όρια ασφαλείας προσωπικού και να απειλείται η εύρυθμη λειτουργία του. Με την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και του απαραίτητου τεχνικού εξοπλισμού, σύμφωνα και με το έγγραφο διαμαρτυρίας του συλλόγου εργαζομένων του Γ.Ν-Κ.Υ Μολάων, που μας κοινοποιήθηκε και γίναμε αποδέκτες του προβλήματος αυτού.
Οι κάτοικοι της περιοχής μας είναι ανάστατοι και η φημολογία αρχίζει να δηλητηριάζει τις σχέσεις των κατοίκων με την πολιτεία.
Ως Δήμαρχοι της περιοχής απευθύνουμε έκκληση, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, άμεσης κάλυψης των επιτακτικών αναγκών του Νοσοκομείου μας σε προσωπικό και εξοπλισμό, με βάση και τα αιτήματα που σας έχουν υποβληθεί από το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Μολάων.
Χωρίς να εκθλιφθεί από μέρους σας ως εκβιασμός, σας ενημερώνουμε ότι εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα, λόγοι δεοντολογίας, προάσπισης των συμφερόντων της περιοχής μας και κάλυψης των υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους μας, θα αναγκαστούμε να πρωτοστατήσουμε στις δυναμικές κινητοποιήσεις, που ήδη θέλουν να πάρουν θεσμικοί και κοινωνικοί φορείς της περιοχής.

Κυρία Υπουργέ
Τούτος ο τόπος στην άκρη της στεριάς της ηπειρωτικής Ελλάδας, αξίζει και δικαιούται τη συνεχή μέριμνα της πολιτείας.


Με ιδιαίτερη εκτίμησηΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ
Βοιών Μολάων Μονεμβασίας
Ιωάννης Κουσούλης Ιωάννης Τσαγκάρης Νεκτάριος Μαστορόπουλος


Ασωπού Νιάτων Ζάρακα
Ηρακλής Τριχείλης Γεώργιος Ντόβολος Παναγιώτα Πριφτάκη
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ελαφονήσου


Χαράλαμπος Λιάρος

(πηγη...http://www.molaoi.gov.gr/)

Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Ηρακλή Τριχείλη ως Δημάρχου στο Νέο Δήμο Μονεμβασίας

Αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες

Η χρονική συγκυρία των Δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου, βρίσκει τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας στη δίνη των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης. Ταυτόχρονα ένα νέο διοικητικό τοπίο με τον Καλλικράτη, βάζει την περιοχή μας μπροστά σε νέες προκλήσεις.
Η οργάνωση του νέου Δήμου με τις αρμοδιότητες και τη δομή, που απαιτεί ο Καλλικράτης, είναι το πιο δύσκολο και περίπλοκο εγχείρημα που έχει επιχειρηθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Υλοποιείται υπό δυσμενείς συνθήκες, δεδομένου ότι οι οικονομικοί πόροι θα είναι ιδιαίτερα περιορισμένοι και είναι αμφίβολο αν οι επιχορηγήσεις θα αποδίδονται στο σύνολό τους.
Για να έχουμε προοπτική για ένα καλύτερο αύριο, πρέπει ο νέος δήμος να οικοδομηθεί σε στέρεες βάσεις, γι΄ αυτό είναι χρέος όλων μας να συνεισφέρουμε σ’ αυτή την προσπάθεια. Αν εκφραστούν οι δυνάμεις της εργατικότητας, της ανάπτυξης, της προόδου και της συλλογικότητας, υπάρχουν ελπίδες για να αντιμετωπίσουμε την πιο δύσκολη ίσως περίοδο της νεώτερης ιστορίας μας.
Σε αυτή την κατεύθυνση, ο νέος Δήμος Μονεμβασίας οφείλει να διαδραματίσει ρόλο σοβαρό και ουσιαστικό, τοποθετώντας στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του, τον πολίτη, όχι μόνο ως δέκτη καλών και άμεσων υπηρεσιών, με σεβασμό στην αξιοπρέπειά του και στις ανάγκες του, αλλά ως συμμέτοχο και συνδιαμορφωτή τοπικών πολιτικών και δράσεων.
Η λειτουργία του Δήμου και η προσπάθεια για ανάπτυξη, πρέπει να στηριχθούν στους παρακάτω βασικούς στρατηγικούς τομείς, οι οποίοι θα εξειδικευθούν σε ειδικούς στόχους και δράσεις μέσα από μια ανοιχτή και συνεχή διαδικασία σύνθεσης προτάσεων και ιδεών.
• Οργανωτική και παραγωγική συγκρότηση των υπηρεσιών του νέου Δήμου, για ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα, αποτελεσματική διοίκηση, άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη, διαφάνεια και αποδοτικότητα των πόρων.
• Υποδομές που θα στηρίξουν μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, οδικές προσβάσεις, λιμένες, τουριστικά και αλιευτικά καταφύγια, βιολογικοί καθαρισμοί, διαχείριση στερών αποβλήτων.
• Προστασία του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος, ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων, χωροταξία, πολεοδομία.
• Ήπια Αγροτική ανάπτυξη, ολοκληρωμένη παρέμβαση για παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, δράσεις για στήριξη του εισοδήματος του αγρότη.
• Ήπια Τουριστική ανάπτυξη με αναβάθμιση του προσφερομένου τουριστικού προϊόντος.
• Στήριξη της επιχειρηματικότητας.
• Υγεία-Πρόνοια: Διατήρηση, βελτίωση και επέκταση του Νοσοκομείου Μολάων, του Κ.Υ. Νεάπολης και των άλλων δομών υγείας. Κοινωνική φροντίδα και κοινωνική ενσωμάτωση.
• Παιδεία: Βελτίωση των υποδομών και των δομών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.
• Πολιτισμός: Προστασία και ανάδειξη του πολιτιστικού μας περιβάλλοντος.

Ο Καλλικράτης είναι πλέον πραγματικότητα και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε πολίτες ενός νέου δήμου και η καλή λειτουργία του, θα είναι προς όφελος όλων. Οι τοπικιστικές λογικές και περιχαρακώσεις ανήκουν στο παρελθόν και μόνο τροχοπέδη μπορεί να αποτελέσουν στην προοπτική και ανάπτυξη του νέου μεγάλου Δήμου μας.
Σ΄ αυτή τη σημαντική μετάβαση στη νέα αυτοδιοικητική εποχή, θέλω να σας ανακοινώσω την πρωτοβουλία μου να θέσω υποψηφιότητα ως Δήμαρχος στο νέο Δήμο Μονεμβασίας, καταρτίζοντας πλήρη συνδυασμό, έχοντας ως διαπιστευτήρια τη γνώση και την εμπειρία δύο συνεχόμενων θητειών μου ως Δήμαρχος του Δήμου Ασωπού, με επιτυχή δράση και παραγωγή σημαντικών έργων, αλλά και με αποτελεσματική διοίκηση και συνεργασία με τα μέλη των δημοτικών και τοπικών συμβουλίων και όλων των διοικητικών παραγόντων.
Μ’ αυτά τα εχέγγυα, καλώ όλους τους πολίτες του νέου Δήμου Μονεμβασίας να συμμετάσχουν, ανεξαρτήτως πολιτικών-κομματικών επιλογών. Να διαθέσουν τη γνώση τους, την εμπειρία τους, το χρόνο τους, τις νέες ιδέες τους, ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας. Μόνο με τη συμμετοχή μας τόσο πριν αλλά και κυρίως μετά τις εκλογές, μπορούμε να διαμορφώσουμε τις εξελίξεις και να κάνουμε πράξη το όραμά μας για ένα καλύτερο αύριο.

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΟΛΑΟΥΣ


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος η πολιούχος των Μολάων, Αγία Παρασκευή. Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κκ Ευστάθιος, συνοδευόμενος από πλήθος ιερέων, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του νομού Λακωνίας και της δημοτικής αρχής της πόλης των Μολάων Λακωνίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΛΑΩΝΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ

Μουσική βραδιά στην ΠΛΑΤΕΙΑ της ΕΛΙΑΣ με την ορχήστρα του προοδευτικού συλλόγου και χορευτικά από τον μουσικοχορευτικό σύλλογο «ΟΙ ΜΥΛΟΙ».


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ

Beach Party στην παραλία ΤΗΓΑΝΙΑ στην ΕΛΙΑ με D.J. και ζωντανή μουσική με το συγκρότημα ΠΡΕΛΟΥΔΙΟ.
ΕΙΣΟΔΟΣ : 7€ το άτομο


ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Βeach Volley στην ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΙΑΝΔΙΝΗ

11-12-13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

Έκθεση βιβλίου Αγιογραφίας,ζωγραφικής και φωτογραφίας.
ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 9:00 μμ κουκλοθέατρο.
ΠΕΜΠΤΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 7:00 μμ διαγωνισμός ζωγραφικής παιδιών από 7-12 χρονών
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 9:30 μμ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
με τους ΚΩΝ/ΝΟ ΜΠΟΥΝΤΟΥΝΗ & ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟ.


ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Γλέντι στην ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ με την ορχήστρα «ΕΚΦΡΑΣΗ» και την ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ.


ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ρεμπέτικη βραδιά στο ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ με ζωντανή μουσική και τραγούδια. ΕΙΣΟΔΟΣ : 3€ το άτομο

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ σε συνεργασια με τον Ναυτ. ομιλο Νοτ. Λακωνιας οργανωνει και λειτουργει
τμηματα εκμαθησης Ιστιοπλοιας για παιδια 7-12 ετων και παραδιδει μαθηματα
θαλασσιου σκι σε μικρους και μεγαλους.

Η ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΡΑΓΓΙΑΝΗ ΣΤΟΥΣ ΜΟΛΑΟΥΣ


Κυριακή 25 Ιουλίου 2010 παραμονή της Αγιας Παρασκευής στην κεντρική πλατεία Μολαων λαϊκό πανηγύρι με την Ναντια Καραγιάννη.

ΔΙΟΡΓΆΝΩΣΗ:ΟΝΑ ΔΗΜΟΥ ΜΟΛΑΩΝ,ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΛΑΩΝ ,ΜΟΛΑΙΚΟΣ

"Που πας ρε Γιωργάκη με τέτοιο καιρό"


Στους Μολαους στο χωρο του ΕΠΑ.Λ στις 29 Ιουλιου και ωρα 9:15μ.μ δεχονται εισητηρια του ΟΓΑ.
Είναι η πρώτη ΔυΝαΤή Επιθεώρηση του Καλοκαιριού . Ο Στάθης Ψάλτης ως Έλληνας τραβάει το κουπί και ψάχνει να βρει την Ιθάκη που του έταξε ο Γιωργάκης. Ο Γιώργος Κωνσταντίνου κρατάει σφιχτά την.. τελευταία φρατζόλα για να μην του την πάρει το ΔΝΤ. Η Μάρθα Καραγιάννη αγανακτισμένη με όλα αυτά που βλέπει στην τηλεόραση αποφασίζει να την πετάξει. Ο Κώστας Ευρυπιώτης νιώθει τον "εφιάλτη στην κουζίνα".
Ο Ντίνος Σπυρόπουλος είναι ένας αγρότης που μόνος ψάχνει αλλά δεν βρίσκει. "Η καμαριέρα της Τζούλιας" Χριστίνα Ψάλτη μας περιγράφει το τι έγινε στο ροζ δωμάτιο και ο Στάθης Ψάλτης πάνω στην σαμπάνια αναρωτιέται "to be or not to be ". Ο Έλληνας όμως ποτέ δεν σκύβει το κεφάλι. Ξεχνάει όλα του τα προβλήματα σε ένα λαϊκό γλέντι με τη Σόφη Ζανίνου.


Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάει η Ελλάδα η Επιθεώρηση μέσα από τη σάτιρα και το γέλιο προσφέρει μια κάποια διέξοδο γιατί η Ελλάδα μπορεί να έχει φαλιμέντο αλλά έχει και πολύ ταλέντο και ξανά προς τη δόξα τραβά.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΙ - ΛΙΑ ΣΤΑ ΠΑΚΙΑ


Στο όμορφο εξωκλήσι παραμονή του Αι Λια τελέσθηκε εσπερινός με αρτοκλασία απο τον π.Παναγιώτη Λεγακη εφημέριο του χωριού με την συμμετοχή πιστών του χωριού και της γύρω περιοχής.
Στην συνέχεια στην πλατεία του χωριού ο Σύλλογος η Βρυσούλα πραγματοποίησε το καθιερωμένο λαϊκό πανηγύρι με μεγάλη επιτυχία με κέφι και χορό μέχρι το πρωί.
Και του χρονου!!!

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΠΑΚΙΑ!!!!


Έγιναν και φέτος οι ποδηλατικοί αγώνες στα Πακια με μεγάλη επιτυχία .
Με την παρουσία των Συλλόγων του χωριού και φίλων για τέταρτη συνεχή χρονιά που εγιναν πλέον θεσμό οι αγώνες, που μας δίνουν κουράγιο και δύναμη για κάθε χρόνο και καλύτερα,, η συμμετοχή των παιδιών απο το χωριό και την υπόλοιπη περιοχή ήταν μεγάλη και απρόσμενη.Μετα το πέρα των αγώνων οι Σύλλογοι μοίρασαν στα παιδιά ένα μικρο γευμα.Στην συνέχεια διασκέδασαν με τον Παφ πουφ με διάφορα παιχνίδια που το ευχαριστήθηκα και τα παιδιά και οι γονεις.Αλλη μια επιτυχημένη εκδηλωση του χωριού είναι γεγονός, ας στηρίξουμε τις προσπάθειες των Συλλόγου του χωριού ο καθένα με όποιο τρόπο μπορεί γιατί οι Σύλλογοι ειναι ενα ζωντανό κομμάτι της ζωή μας που όσοι το έχουμε υπηρετήσει πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι και να προσπαθήσουμε και τα παιδιά μας να το συνεχίσουν καλή συνέχεια και του χρόνου.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟΥ


Την Τετάρτη 7 Ιουλίου η εγγονή του μπαρμπα-Σωτήρη του Καναβάρου, Αγγελική Αρρώνη με
τον σύζυγό της Αγησίλαο, την κορούλα τους Γεωργία και με την παρουσία πολλών φίλων τους εγκαινίασαν στα γειτονικά μας Παπαδιάνικα ένα καινούργιο ανθοπωλείο. Ένας φωτεινός και καλαίσθητος χώρος με πόλυ χρώμα και άρωμα λουλουδιών, το ανθοπωλείο " ΙΡΙS " μας περιμένει με πολλές προτάσεις διακόσμησης εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, καθώς και για τις πιο ιδιαίτερες στιγμές της ζωής μας. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2732082220. Να ευχηθούμε στα παιδιά ότι καλύτερο στο νέο επιχειρηματικό ξεκίνημα της ζωής τους.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2010 ΔΗΜΟΥ ΜΟΛΑΩΝ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΤΡΙΚΟΡΦΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ


Το συμβούλιο Γυναικών Πακιων πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στη Ναύπακτο
Η πρώτη στάση έγινε στην κρεμαστή γέφυρα Ρίου Αντίρριου.
Στην συνέχεια επίσκεψη την Ιερά Μόνη Αγίων Αυγουστινου και Σεραφείμ του Σαρωφ στο Τρίκορφο(παπαροκαδες)με τις 62 καμπάνες,επόμενη στάση προσκύνημα στην Ιερά μονή Αγίου Νεκταρίου Τρίκορφου με τις περίφημες κατακόμβες, και τέλος στην παράλια της Ναυπάκτου .

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΟΝΩΝ


ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΟΝΩΝ της ΣΟΦΙΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
Διαρκεια Εκθεσης Σαββατο 24 εως Δευτερα 26 Ιουλιου 2010
στην αιθουσα εκδηλωσεων Δημου Μολαων (πρωην Ξυνου)
Ωρες λειτουργειας:10:00 π.μ εως 13:00μ.μ και Απογευμα 17:00 εως 22:00μ.μ

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΠΑΚΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ!!!


Οι Σύλλογοι του Τ.Δ. Πακίων σε συνεργασία με το Δήμο Μολάων
διοργανώνουν Ποδηλατικούς Αγώνες στα Πάκια
την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010.

Στη συνέχεια θα κρατήσουν συντροφιά στα παιδιά
οι Πίπης & Παφ Πουφ!

Έναρξη στις 6:00 το απόγευμα.

Σας περιμένουμε όλους!!!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΜΟΛΑΩΝΤην Κυριακή 4-7-2010 το ΚΑΠΗ του Δήμου Μολάων διοργάνωσε μια εκδήλωση στην αίθουσα του Δήμου.
Στην εκδήλωση αυτή ο αρχαιολόγος κ.Νεκτάριος Σκάγκος παρουσίασε σε προβολή και περιέγραψε τις Βυζαντινές εκκλησίες της περιοχής μας, που είναι τόσο κοντά μας αλλά δεν γνωρίζουμε την ιστορία τους.
Παρουσίασε τον Άγιο Γεώργιο του Δημοτικού Σχολείου την Παναγία στου Κοκολάκη, τον Άγιο Νικόλαο και την Αγία Βαρβάρα Πακίων καθώς κ’ απομεινάρια Βυζαντινών ναών, στα «Χαλάσματα» -Πενταγιούσια-.
Επίσης υπήρχε έκθεση με παλαιές φωτογραφίες μεγάλου ενδιαφέροντος, καθόσον παρουσιάζουν τοποθεσίες των Μολάων καθώς & στιγμιότυπα από την αγροτική, μαθητική & κοινωνική ζωή της πόλης και της περιοχής . Οι φωτογραφίες είχαν τοποθετηθεί σε πλαίσια κ’ είχαν σχετικές διευκρινιστικές λεζάντες.
Η εκδήλωση αυτή ήταν ιδέα της Προέδρου του ΚΑΠΗ κ. Καλλιόπης Καρυτσιώτη, η οποία έχει πάντα πρωτότυπες ιδέες και δούλεψε πολύ από το να συγκεντρωθούν οι φωτογραφίες κ’ να παρουσιασθούν με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να αναδεικνύεται η αξία τους.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλά άτομα και ευχαριστήθηκαν ιδιαίτερα αφού όπως δήλωναν όλοι, έμαθαν πράγματα τα οποία δεν γνώριζαν.

ΑΧ ΡΟΥΦΙΑΝΑ ΠΕΘΕΡΑ !!!


ΤΕΤΑΡΤΗ 14-7-2010 ΩΡΑ 21:15 ΕΙΣΟΔΟΣ 10 ΕΥΡΩ ΔΕΚΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΓΑ
ΣΤΟ ΕΠΑ.Λ ΜΟΛΑΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΛΑΩΝ

Η ιστορία εκτυλίσσεται στον προαύλιο χώρο μιας φυλακής, σε κάποιο δικό μας φανταστικό νησί. Πρόκειται για την πιο ΤΡΕΛΗ φυλακή στον πλανήτη που φιλοξενεί τους πιο παράξενους κρατούμενους όλων των εποχών.
Αλλεπάλληλες προσπάθειες απόδρασης, καθημερινά γεγονότα, τρελές καταστάσεις και μια καθαρίστρια φυλακών η οποία πάνω από κάθε δυσκολία βάζει τον Έρωτα, την Οικογένεια της αλλά και . . . το συμφέρον σε όλες του τις μορφές! Οκτώ διαφορετικοί χαρακτήρες από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ένας Πόντιος, ένας Κρητικός, ένας αποταγμένος αξιωματικός, ο φύλακας, η δικηγόρος, η νοσοκόμα θα τρελάνουν όλο τον κόσμο με τις συνεχόμενες κωμικές, ερωτικές, γεμάτες με έκπληξη ανατροπές.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Συγγραφή σεναρίου: Μακρής Γιώργος και Αλφόνσο Θανάσης
Σκηνοθεσία: Κιμούλης Κώστας
Μουσική επιμέλεια: Μακρής Γιώργος
Σκηνικά: Ζορμπάς Ηρακλής
Τραγούδι παράστασης: Μιχαλάρας
Ήχος - Φως: Κολώνης Σπύρος
Τεχνικός σκηνής: Πριστούρης Περικλής
ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ:
Τάσος Περζικιανίδης
Γιώργος Μακρής
Γιώργος Λαμπάτος
Γιώργος Μαυράς
Αίγλη Κοντονίκου
Θανάσης Αλφόνσο
Ευα Λασκαρη

GUEST STAR . . . στον ρόλο της πεθεράς: η Ευαγγελία Σαμιωτάκη
Προμηθεια εισητηριων του ΟΓΑ στο ΚΕΠ
Δικαιολογητικα:Βιβλιαριο υγειας του ΟΓΑ θεωρημενο για το 2010 ,Ταυτοτητα,ΑΜΚΑ
Αυτοπρωσωπη παρουσια.